Monique Stienstra Fotografie

Facebooklinkedininstagram

Opgegroeid in Groningen en mijn jeugd voltrokken in Amsterdam, ben ik na het afstuderen aan de Molenaar Mode Academie te Amsterdam,  in januari 1989 naar New York vertrokken. Gestudeerd aan the Parson’s School of Design, aan The International Centre of Photography en SUNY, University of New York, waar ik in 1995 mijn Bachelors of Fine Arts heb gehaald.

Stages gelopen bij fotograaf Hans Neleman in NYC, en fotograaf Librado Romero van The New York Times. Vanuit de universiteit deelname aan verschillende groepsexposities in The Visual Arts Gallery, SUNY University, The Arts Department Neuremberg Museum en The Chappaqua Library, NY.

Samengewerkt met Brad Hess; bedrijfsfotografie, Philip Jensen Carter; architectuur fotografie en Peter Bittner; portretfotografie. Vervolgens als fotograaf bij diverse fotostudio’s, gespecialiseerd in portret, school en sport fotografie. Het foto-labwerk als technicus, printer en manager, stelde mij in staat om mijn autonome fotografie en eigen foto projecten te ontwikkelen.

Na mijn terugkomst in Nederland (augustus 2001), heb ik de MEMO Training Ondernemerschap “Kunst is Ondernemen – Ondernemen is Kunst” gevolgd, gericht op kunstenaars als ondernemers. De workshop bij Ton Broekhuis, Noorderlicht in Groningen, resulteerde in deelname aan de expositie in de USVA, 2005.

In 2006 Noorderlicht Fotomanifestatie “Another Asia”, Fotogalerie No.5 te Leeuwarden.

In 2007 solo-expositie in De Plantage Ruimte in de Hortus te Haren, Groningen.

Van 2009 – 2012, Master Kunsteducatie aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Voormalig lid van de Samenwerkende Vak Fotografen Nederland (SVFN) en de Burafo, Nederland. Ingeschreven als lid van het internationale Adobe Photographers Directory. Aangesloten sinds 2005 bij de Kamer van Koophandel te Groningen.

Voor informatie kunt U contact opnemen via info@fotobeeldwerk.nl

(0031) 6 4209 9678

Facebooklinkedininstagram